June 17, 2014

tartine mozzarella tomate / მოცარელა-პომიდორის ტარტინი

როგორ იყო ისა? ყველაფერი გენიალური მარტივიაო. ყოველშემთხვევაში მარტივი და სწრაფი რომაა, ეს ფაქტი ხანდახან ძალიან გვაწყობს. ჰოდა, ესეც უგემრიელესი და უმარტივესი - პურზე გადასმული ათასგვარი სასუსნავი, ფრანგულად - ტარტინები. მიეცი ფანტაზიას გასაქანი და რაც გინდა ის დაამატე. ესეც ერთი იდეა - მოცარელა, პომიდორი და ლორი. დაბრაწული პური ხრაშა-ხრუშობს, მოცარელა და პომიდორი კი დნება - ესეც შენი კონტრასტული ტექსტურა :პ



შენი საყვარელი პური
მოცარელა
პომიდორი
ჩხრებად დაჭრილი ლორი
ზეითუნის ზეთი
ნიორი
სუნელები - ორეგანი, ან პროვანსული სუნელები, ან როზმარინი ან სულაც ქონდარი.

გააცხელე ტაფა. კარგად რომ გაცხელდება, დააყარე ლორის ჩხირები. ზეთი არ უნდა - ცხელ ტაფაზე ლორი თითონ გამოუშვებს ცხიმს და აშიშხინდება. იფ იფ. გაჭერი პური შუაში. წაუსვი ნიორი. მოუსვი ზეითუნის ზეთიანი ფუნჯი და მოაყარე ლორი,  გადაანაწილე თანაბრად. მოაწყვე თხლად დაჭილი პომიდორი. დაჭერი მოცარელა ნაჭრებად და მოაწყვე. მოაყარე რომელი სუნელიც გავს ის.

გააცხელე ღუმელი 200 გრადუსზე. შეაწყვე ტარწინები 5-იოდე წუთით. მერე ჩართე გრილი და თავი მობრაწე. მოცარელა რომ ცადნება - მზადაა.

მიირთვი გემრიელად მერე :პ ჩემს ბულანჟერიაში ტრადიციულ ბაგეტს ვირჩევ. იმას რაც გინდა ის გადაუსვი, ყველა ვარიანტში შედევრია. შენ თონის პურს გირჩევ. იფ, მომინდა :პ

No comments:

Post a Comment