September 19, 2013

Fondant au Chocolat / შოკოლადის მდნარი

ჩემი ყველაზე პოპულარული რეცეპტი :P იმიტომ რომ უეჭველი გამოდის და სულ რომ კულინარიის ჭუკი იყო, მაინც რომ ვერ გამაზავ ისეთია. თან, იცი ვინმე ვინც ამ საოცრების მიმართ გულგრილია ? მე არა :)

4 კვერცხი
100 გრამი შაქარი
100 გრამი ფქვილი
200 გრამი კარაქი
200 გრამი შოკოლადი

გავადნოთ შოკოლადი კარაქთან ერთად. რა თქმა უნდა ვიცით როგორ, არა? პატარა ქვაბში შოკოლადი, მოზრდილში ძირზე წყალი. დიდ ქვაბში ჩადგამთ პატარას და შოკოლადი გადნება ორთქლზე (კარაქთან ერთად, ამ შემთხვევაში). როცა შოკოლადი გადნება, კარგად ამოვურიოთ, რომ მასა ერთგვაროვანი გახდეს. გავაცალკევოთ კვერცხის გული და ცილა. ცილა ამოვიყვანოთ და გული ავთქვიფოთ შაქართან ერთად. ყველაფერი ერთმანეთში კარგად ავთქვიფოთ. გავაცხელოთ ღუმელი 180°-ზე. ცომი ჩავასხათ ფორმებში და ვახცოთ 8-10 წუთი. თავი რომ გამოცვხება, სადღაც მეშვიდე წუთზე, მზად არ იქნებაო ნუ შეგეშინდებათ, გამოიღეთ მალევე, თორემ გული გამოცხვება და მდნარი აღარ იქნება. 

P.S. ნახე ჩემი ელექტრონული წიგნი ბლოგის ყველა რეცეპტით და კიდევ ბევრი სხვა გემრიელობებით:


არ დაგავიწყდეს ფეისბუქზე დამალაიქო - როგორც კი ახალ რეცეპტს დავდებ, საქმის კურსში იქნები :P თან დამეხმარები ბლოგის გაპოპულარებაში. მადლობაააა






ფორმაზე იყო კითხვები და აი, ასეთი უნდა იყოს წესით

12 comments:

  1. ადვილი, სწრაფი და გემრიელი <3

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ვცდი ამის გაკეთებას, ფორმები უნდა ვიყიდო უბრალოდ :) შოკოლადის დესერტები მაინც ყევლაზე საყვარელი დესერტებია ჩემთვის.

    ველოდებით ახალ რეცეპტებს, კარგია რომ ბლოგი გააკეთე! :)

    ვნებით,
    კულინარიის მახინჯი ჭუჭული :D

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. არ დაიზაროთ და მომწერეთ ხოლმე, კითხვები თუ შენიშვნები :) brave, შენ უკვე ინთერმედიეით ლეველზე გადახვედი :)

    ReplyDelete
  6. თინიკო, ეს თითქმის ბრაუნია, ოღონდ გული აქვს გამოუმცხვარი :) უნდა ვცადო, ბრაუნი კარგი გამომდის და ეს კიდევ უფრო პიკანტური ჩანს!

    ReplyDelete
  7. ბრაუნი უფრო მძიმეა, მაგრამ გავს ნამდვილად - ფონდანი უფრო რბილი და ფაფუკია

    ReplyDelete
  8. შედარებით დაბალ ტარტალეტკის ფორმაში გავრისკო გაკეთება? თუ ქაფქეიქის ფორა უნდა?

    ReplyDelete
  9. tamarae, გარისკვით რატომაც არ უნდა გარისკო. უბრალოდ შესაძლოა შიგნით მდნარი არ იყოს და გამოშრეს. მდნარობას რამოდენიმე რამ გასნაზღვრავს - მაღალი ტემპერატურა რაც გარედან ცვავს და შიგნით ტოვებს მდნარს და ფორმა, კომენტში ვერ ვამატებ ფოტოს, ასე რომ რეცეპტში დავუმატებ და ნახე. ტარტალეტის ფორმა ძირში ღმაა და ზემოთ ფართოვდება. ფონდანისა კი პირდაპირ ღრმავდება - შესაბამისად ნაკლებად შრება გული. თუმცა ვიცი, რომ აკეთებს ხალხი ტარტალეტკის ფორმაშიც. ასე რომ, ცდას წინ არაფერი უდგას :)

    ReplyDelete
  10. მადლობა დასურათხატებული პასუხისათვის :)

    ReplyDelete
  11. დიდი მადლობა რეცეპტისთვის :) კითხვა მაქვს,http://www.bakingshop.com/bc/img/PF-1.jpg ასეთ ქაფქეიქის ფორმაში ვერ გამოცხვება? თუ ცომი თხელი უნდა იყოს და ვერ გაუძლებს? მადლობა.

    ReplyDelete
  12. anonymous, მადლობა ინტერესისთვის. ნახე რა ვუპასუხე tamarae-ს. ესეც ტარტალეტის ფორმას გავს. აბა, სცადე და გვითხაარი. გამოცხობით გამოცხვება, სად წავა. მდნარი თუ იქნება არ ვიცი. იქნებ ტემპერატურას მოუმატო და დრო შეამცირო ? სავარაუდოდ ფორმიდან ამოღება არ დაგჭირდება და 8-10 წუთის ნაცვლად 5-6 წუთი იქნება საკმარისი, ჩემი მოკლე ჭკუით :)

    ReplyDelete