September 25, 2013

Rôti de porc à l'ail / ღორის დაბრაწული ნივრით

აბა გადავედით ხორცზე :) ეს რეცეპტი საქართველოში არაერთხელ ნაცადია და დარწმუნებით ვიტყვი რომ წარმატებულიც. ხორცის მოყვარულებს ნაღების, ქონდარისა და ნივრის კომბინაცია ნამდვილად ვერ დატოვებს გულგრილს. საკმაოდ მარტივი და მსუყე რეცეპტია. უგემრიელესი ღორის როწი - დაბრაწულად რომ ვთარგმნე თქვენს მენიუში თავის ადგილს იპოვის, თუ ერთხელ მაინც სცდით :)




მასალად საჭიროა:

800 გრამამდე ღორის სუკი
4-5 კბილი ნიორი
1 ჩაის კოვზი ქონდარი
1-2 ფოთოლი დაფნა
100-200 გრამი არაჟანი
1 კუბიკი საქონლის ბულიონი
800 მილიგრამი წყალი


ესე იგი, უნდა ავიღოთ ღორის ხორცი. მსხვილი ნაჭერი. რა ფორმითაც საჭიროა, ისე არ იყიდება საქართველოში. უძვლო ნაწილი უნდა იყოს, სუკს ეძახიან თუ არ ვცდები. თუ ვცდები, შემისწორეთ. უნდა შეკრათ მსხვილი ძაფით, თუნდაც კაპრონის ძაფით. რა ფორმაც უნდა მისცეთ სურათზე იქნება ქვემოთ მოცებული. ავიღოთ ღრმა ჯამი, ისეთი რომლის მაღალ ტემპერატურას უძლებს და მოვუსვათ ცხიმი (თუ გვაქვს "შემთხვევით" იხვის ქონი გადასარევია, თუ არადა უბრალოდ კარაქი). შიგ ჩავდოთ ჩვენი სუკი, ისიც კარგად ამოვსვაროთ ცხიმში (უჰ რა ქოლესტერინიანია, ისედაც ღორის ხორცი რაა და ცხიწასმული ხომ საერთოდ... იფ იფ, გემრიელი რომაა?) 

მოკლედ, გავაცხელოდ ღუმელი 200 გრადუსზე. ხორცი დანით ჩაჩხვლიტეთ და ღერებად დაჭრილი ნიორი ჩაურჭვეთ რამდენადაც არ დაგეზარებათ იმდენ ადგილას. მიახლოებით ერთი ბკილი ნიორი მაინც უყავით ასე. ერთი კბილიც შუაზე გაჭერით და მთლიან ხორცს კარგად მიუსვ-მოუსვით. დარჩენილი ნიორიც ჩაჭყლიტეთ და ჯამში ჩაყარეთ. წყალში გახსენით ბულიონი და დაასხით ხორცს. მოაყარეთ ქონდარი, ჩააგდეთ დაფნა. შავი პიმპილი/მარილი გემოვნებით. შეაგდეთ ცხელ ღუმელში და აცხეთ დაახლოებით ერთი საათი. ამ ერთ საათში მოამზადეთ კარტოფილის პიურე. 

თუ გინდათ მიხვდეთ თუ არის ხორცი მზად, დანის წვერით ჩაჩხვლიტეთ და წვენი თუ გამოუვა, ესე იგი მზადაა. გამოვიღოთ ახლა ეს კერძი ღუმლიდან და ხორცი მოვათავსოთ ცალკე. წვენი ჩავასხათ პატარა ქვაბში და მანამ ვადუღოთ სანამ ნახევარს არ ამოიშრობს. ეს წაიღებს დაახლოებით 15 წუთს. ძაანაც არ გადააჭარბოთ, თორებ უსოუსოდ დარჩებით. ჩაუმატეთ პიმპილი, მარილი და არაჟანი. არაჟანი იმდენი ჩაუმათეთ რომ სოუსის შემადგენლობა მიიღოთ. თვალზომით.

ხორცი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად, მოვასხვათ სოუსი და გვერდით გავაფორმოთ კარტოფილის პიურეთი. და მნიამ !!!

P.S. ნახე ჩემი ელექტრონული წიგნი ბლოგის ყველა რეცეპტით და კიდევ ბევრი სხვა გემრიელობებით:


არ დაგავიწყდეს ფეისბუქზე დამალაიქო - როგორც კი ახალ რეცეპტს დავდებ, საქმის კურსში იქნები :P თან დამეხმარები ბლოგის გაპოპულარებაში. მადლობაააა

No comments:

Post a Comment